Українські трудові мігранти позитивно впливають на економіку Польщі

Українські трудові мігранти позитивно впливають на економіку Польщі

Приплив робочої сили з України позитивно впливає на економіку Польщі, оскільки сприяє більш ефективному освоєнню інвестицій.

Відповідну думку міститься в аналітичному огляді інвестиційного банку Barclays, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У той час як в Польщі спостерігається демографічне старіння населення, істотний приплив мігрантів з України забезпечив необхідний запас робочої сили на ринку, що дозволяє Польщі більш ефективно освоювати дотації ЄС", - зазначено в документі.

При цьому, як відзначають аналітики, Угорщина разом з Польщею також отримує фінансування з ЄС, однак його освоєння, отражаемое в обсягах інвестицій в економіку, обмежена браком робочої сили.

Згідно з аналітичним оглядом, у другому кварталі 2017 року зростання економіки Польщі склав 3,9%, тоді як Угорщини - 3,2%.

Для порівняння: зростання валового внутрішнього продукту України квітні-червні 2017 року по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 2,4%.

За даними Національного банку України, в даний час дефіцит поточного рахунку в значній мірі перекривається за рахунок населення, що продає валюту зі своїх заощаджень. Ця валюта, по суті, забезпечує наявну збалансованість валюти на міжбанківському ринку і певну стабільність гривні.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад