Робота за кордоном: в яких країнах найвище цінують українських швачок?

Робота за кордоном: в яких країнах найвище цінують українських швачок?

EtCetera проаналізував закордонні вакансії для українських швачок і дізнався, в яких країнах працювати комфортніше.

КРАЇНИ. Вакансії для швачок пропонують підприємці з Литви, Хорватії, Естонії та Словаччини. Але 85% пропозицій на українських сайтах доводиться на Польщу. Та й робота тут різноманітна: від пошиття нижньої білизни і суконь до оббивки меблів. Але найкращі умови – в Хорватії.

ЗАРПЛАТА. Судячи з вакансій, роботодавці з Польщі та Литви оцінюють роботу українок в 25-32 тис. гривень на місяць. Хорватія пропонує від 32-35 тис. гривень, але й вимоги висуває великі. Естонці вважають за краще не вказувати зарплату, а в Словаччині українка зможе заробити до 20 тис. гривень.

ХОРВАТИ до оформлення робітниць підходять грунтовно, оплачуючи витрати на оформлення документів, реєстрацію в країні і медичну страховку. Найчастіше можна розраховувати і на оплату харчування та проживання. Вимоги теж високі – потрібно мати диплом, який підтверджує кваліфікацію, а також досвід роботи.

ЛИТОВЦІ надають повний соціальний пакет, житло, страховку, допомагають при оформленні документів на виїзд, оплачують переїзд туди і назад. Приємним бонусом будуть безкоштовні курси англійської або литовської мов.

ПОЛЯКИ піклуються про наших фахівців набагато менше, вимагаючи самостійної оплати витрат, пов’язаних з оформленням документів, проживанням та харчуванням. На відміну від хорватів, які гарантують стандартний 40-годинний робочий тиждень, поляки зазвичай вимагають працювати шість днів на тиждень до 8-12 годин на день.

Умови проживання також залишають бажати кращого – гуртожитки з маленькими кімнатами, в яких проживають 4-6 жінок. Крім того, наші сусіди, як правило, не приймають на роботу жінок старше 50 років.

Бонусом в Польщі буде соціальне страхування і відсутність мовного бар’єру – українці і поляки зрозуміють один одного без проблем.

Естонці за якістю пропозицій займають проміжну позицію між поляками і литовцями. Тамтешні роботодавці обіцяють оплатити проживання та соціальний пакет, а деякі – дають відпустку на 2 тижні кожні 2 місяці, оплачуючи квиток на батьківщину.

СЛОВАКИ пропонують найнижчі зарплати. Більшість пропозицій для українок – робота в цехах з пошиття взуття з офіційним працевлаштуванням та обіцянкою вчасно виплатити зарплату за умови відробити 220 годин протягом місяця. Для роботи в Словаччині потрібний диплом з підтвердженням кваліфікації.

Агентства з працевлаштування пропонують широкий вибір вакансій для швачок в різних країнах ЄС. Якщо докласти зусиль, можна знайти для себе кращі умови. Адже трудова еміграція може бути не тільки «каторгою», а й можливістю побачити світ.

https://uk.etcetera.media

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад