Чому після 40 складніше працевлаштуватися?

Чому після 40 складніше працевлаштуватися?

Розберімося, чому так трапляється і які існують обхідні шляхи вирішення цієї проблеми.
Аналітика позиції сучасних компаній з даного питання показала, що більшість роботодавців і справді уникають здобувачів у віці. Половина з них в описі вакансії вказують вік, прийнятний для даної посади і робочого колективу, тим самим на початковому етапі відсіваючи здобувачів. В цьому і полягає основна складність фахівців у віці 40 років.
Працевлаштування після сорока
Роботодавці часто змушені пред'являти вимоги про вік у вакансії з багатьох причин. Найчастіше це бажання підібрати кандидата, відповідного середнього віку робочого колективу. Різниця у віці дійсно може викликати нерозуміння і конфлікти, тому роботодавці хочуть відразу кардинально вплинути на проблему таким чином. Специфіка деяких спеціальностей сама собою передбачає грамотне вікове обмеження. Наприклад, на вакансію піший кур'єр ви навряд чи візьмете 70-річного дідуся, а на вакансію вантажник – дівчину або жінку. Ці тонкощі і нюанси доводиться враховувати роботодавцю спочатку. Ще однією причиною, по якій роботодавець відмовляє претендентові у віці після сорока є стереотип, що в такому віці фахівець не хоче розвиватися, стає закостенілим у багатьох професійних питаннях. Тому часто доводиться чути від роботодавців, що простіше знайти молодого фахівця для навчання.
Насправді, вік не повинен бути перешкодою для працевлаштування в компанію. Чим різноманітніший колектив у компанії, тим цікавіше він існує, тим різноманітніше ідеї, які генерує колектив. Насправді, фахівець у віці з безперервним і цікавим досвідом роботи має колосальні знання, якими може поділитися з компанією і реалізувати свої ідеї, навчити молодих фахівців новим підходам і методам. Багато сорокарічних фахівці, які мають хороший досвід роботи, працюють на рівні з молодими цілеспрямованими фахівцями. Все залежить від індивідуальних прагнень людини і бажань.
Чи приймати фахівця у віці, рішення ваше, але ризикнувши одного разу можете отримати в колектив неординарну особистість і хорошого працівника з професійним досвідом.
https://jobs.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад