Чоловікам та жінкам платитимуть однаково — законопроект від Мінекономіки

Чоловікам та жінкам платитимуть однаково — законопроект від Мінекономіки

Мінекономіки ініціювало розроблення проекту Закону України "Про рівне винагородження за рівноцінну працю". Про це інформує сайт ПФУ. Розроблення зазначеного проекту здійснюватиметься відповідно до зобов'язань України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Міжнародної організації праці № 100 "Про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності", приєднанням України до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (EPIC).

Йдеться про забезпечення гендерної рівності та рівних можливостей для чоловіків та жінок у всіх сферах життя, в т.ч. у сфері праці, а також шляхів законодавчого врегулювання трудових відносин задля забезпечення рівної винагороди за працю рівної цінності.

Експерти вважають проблемами нерівності у сфері оплати праці, які впливають на гендерний розрив та потребують законодавчого врегулювання, наступне:

  • недостатній рівень мінімальної заробітної плати;

  • занижений розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та низька заробітна плата в галузях бюджетної сфери, де переважну частку зайнятих складають жінки;

  • значні диспропорції в оплаті праці працівників та ТОП-менеджмента підприємств.

https://bit.ly/2QNhnsg

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад