Змінюємо курс: навички, які допоможуть знайти роботу в новій сфері

При пошуку роботи люди зациклюються на певній сфері, навіть не намагаючись розглянути інші варіанти. Захистивши диплом економіста, вони звертають увагу виключно на вакансії бухгалтера або банківського співробітника, не виходячи за рамки отриманої спеціальності. Тих, хто готовий кардинально змінювати напрямок пошуку, не так вже й багато.

Коли читання – ваше головне хобі

Ви любите читати й при цьому самі володієте хорошим стилем, знаєте, як лаконічно висловити свою думку? До вас звертаються друзі та рідні, щоб ви допомогли їм скласти лист або перевірити його на помилки? Спробуйте себе в письменницькому жанрі. Розгляньте вакансії копірайтера, рерайтера, редактора або контент-менеджера. З розвитком соціальних мереж та інтернет-технологій такі спеціальності стали дуже популярними на ринку праці. При цьому справжнього професіонала знайти не так легко. Тому шанси є у кожного.

Де потрібні копірайтери? Практично скрізь. У будь-якій компанії, у якої є свій сайт або блог. Онлайн-журналістика – перспективний напрямок. Можливо, це саме те, що вам потрібно.

Куди податися колишньому бухгалтеру

Якщо ви на «ти» з цифрами та звітами, вам зовсім не обов'язково звужувати свої горизонти до професії бухгалтера та суміжних спеціальностей. Додайте до своїх навичок знання англійської мови, і з вас вийде бізнес-аналітик або менеджер проектів. Аналітичний склад розуму дозволить прораховувати математичну сторону питання, а знання англійської – працювати на міжнародному ринку.

Вакансії для тих, хто вміє переконувати

Друзі та родичі прислухаються до вашої думки, і ви ніколи не програєте в суперечках? У вас безперечно є дар переконання. Так використовуйте його! Люди з видатним ораторським талантом стають успішними продавцями, менеджерами з продажу та консультантами. А робота, яка приносить не тільки матеріальне, а й моральне задоволення гарантує успіх.

Хобі як трамплін для кар'єри

Якщо у вас є хобі, подумайте про те, щоб зробити його своєю професією. Якщо ви вмієте якісно шити, ліпити з глини, робити іграшки, розпочніть продавати свої вироби. Зробити це можна через соцмережі або торгові майданчики в Інтернеті. Також ви можете пошукати вакансії для творчих людей на сайтах з працевлаштування, там часто шукають професійних швачок, художників, флористів.

І це стосується не тільки тих, хто захоплюється handmade. Нерідко дизайнери-самоучки стають затребуваними фахівцями, за яких боряться відразу декілька компаній. Танці й спорт також можуть виявитися вашим покликанням замість рутинної офісної роботи.

Я не знаю, який у мене талант, але у мене є авто і водійські права

Навіть залишившись без роботи, ви зможете залишитися на плаву. І тут варіантів одразу декілька.

  • Можна стати таксистом. Причому не просто «ловити» пасажирів на вулиці, а приєднатися до однієї з численних компаній з перевезення.

  • Спробуйте себе в продажах. Вакансії торгових представників завжди популярні. Все, що вам потрібно – водійські права, авто і вміння продавати, спілкуватися з людьми, укладати угоди. Якщо з останнім є труднощі, відвідайте декілька тренінгів, де вам розкажуть, як продавати, почитайте тематичну літературу. Це дозволить отримати базові знання, яких буде достатньо для старту.

  • Кур'єрська служба. Ще одна можливість підробити, якщо у вас є авто.

Ніколи не впадайте у відчай і не опускайте руки, вірте в себе і свої таланти.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад