Як отримати премію: 4 кроки

Ви розчаровані розміром своєї премії за підсумками року? Ви не отримали її взагалі? Можливо, ви відчуваєте, що гідні заохочення, але керівництво не поспішає дякувати вам за все корисне, що ви зробили для компанії? Якщо ви не згідні з таким станом речей, то доведеться докласти зусиль, щоб отримати бонуси наступного разу.

1. Аналізуйте свою ефективність

За виконання роботи вам платять зарплату. А ось премію виплачують за працю вище очікуваного результату. Відзначайте проекти, завдання, доручення, з якими ви успішно впоралися, оцінюйте результати своєї роботи за певний період. Порівнюйте їх з цілями, які ставило перед вами керівництво. Так ви зрозумієте, що вдалося найкраще, а над чим ще потрібно попрацювати.

Нехай фіксація досягнень стане вашою щотижневою звичкою. Записуйте дані аналізу на аркуші паперу або складайте звіт в електронному вигляді вони стануть у нагоді в подальшому.

2. Проявляйте ініціативу

Якщо вам поки нічого записати в таблицю досягнень, виправляйте ситуацію і розпочинайте діяти прямо зараз. Але не чекайте, що хтось інший вам підкаже, що потрібно зробити проявляйте ініціативу самі.

Погляньте на роботу в компанії, у вашому відділі по-новому, подумайте, що можна тут поліпшити, витративши при цьому менше коштів. Підкріпіть свої роздуми аргументами, які доводять позитивний результат нововведення, і списком кроків, за якими буде реалізовуватися ініціатива. І, звичайно ж, беріть на себе відповідальність за втілення ідей.

3. Підвищуйте свою цінність

Якщо ви хочете отримати премію, надбавку до зарплати або навіть підвищення, ви повинні довести керівництву, що представляєте особливу цінність для компанії. У цій справі без постійної самоосвіти та професійного зростання не обійтися.

Будуйте особистий професійний бренд, навчіться проводити вихідні з користю для кар'єри, відвідуйте тренінги та семінари, заходи за інтересами, вивчайте іноземні мови, спілкуйтеся з корисними людьми, заводьте нові знайомства.

4. Говоріть

Ви проявили ініціативу та заощадили компанії велику суму грошей, збільшили клієнтську базу в п'ять разів, виготовили +100 500 деталей. Цілком ймовірно керівництво це відзначить. Але не виключено, що деякі зусилля будуть втрачені. Ваше завдання в потрібний час про це нагадати.

Навчіться говорити з безпосереднім керівником. Розкажіть про те, що в наступному періоді розраховуєте отримати заохочення і хочете зрозуміти, що вам для цього потрібно зробити. Озвучте йому плани та цілі, досягнення яких буде свідчити про вашу ефективність. Прийміть їх з керівником і заручіться згодою, що в разі виконання умов, премію вам виплатять.

Дотримуйтесь цих правил, і ваші бонуси самі вас знайдуть. Єдине, чого не слід робити, домагатися виплати премії шляхом шантажу та погрожувати заявою про звільнення. Так ви ризикуєте своєю репутацією роботодавець вважатиме вас маніпулятором, і подальші переговори, чого б вони не стосувалися, не увінчаються успіхом.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад