Продаж товарів через інтернет: як правильно провести розрахункові операції

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області пояснила, як правильно проводити розрахункові операції через РРО у разі продажу товарів через Інтернет.

Так, використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО в Інтернет-магазинах залежить від того, у якій формі проводяться грошові операції: безготівковій чи готівковій.

Інтернет-магазин не зобов'язаний використовувати РРО, коли грошові операції проводяться лише у безготівковій формі:

1) товар оплачується переводом з розрахункового рахунку покупця на розрахунковий рахунок Інтернет-магазину. Наприклад, оплата через номер IBAN;

2) товар оплачується через касу банку, переводом на розрахунковий рахунок магазину. Незважаючи на використання готівки, така операція вважається безготівковою;

3) товар оплачується через банківський термінал самообслуговування. Такі термінали можна часто зустріти у відділеннях банку та за їх межами. Не варто плутати з POS-терміналами, які обслуговуються касирами;

4) якщо товар передає кур'єр поштової служби й сам приймає оплату, фіскальний чек видає він;

5) відсутнє місце здійснення розрахунку. Якщо Інтернет-магазин займається продажем товарів або послуг, які передаються покупцю через Інтернет, РРО не застосовується. Це можуть бути послуги зі створення дизайну, продаж програм або додатків тощо.

В усіх інших випадках, коли розрахункові операції не вважаються безготівковими, РРО обов'язкове.

Наприклад, якщо створити, макет банеру, а потім роздрукувати його та передати покупцю - застосування РРО є обов'язковим.

Крім того, коли покупці розраховуються за товар з використанням LiqPay, Portmone, WayForPay або будь-якого іншого сервісу онлайн-оплати - цей розрахунок не вважається безготівковим, а значить застосування РРО є обов'язковим.

Також це стосується і звичайних переводів на номер платіжної картки з іншої картки. Крім того, РРО потрібне, якщо у Інтернет-магазину є кур'єрська служба, яка передає товар та приймає оплату.

https://biz.ligazakon.net/news/215260_prodazh-tovarv-cherez-nternet-yak-pravilno-provesti-rozrakhunkov-operats

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад