Чому віддалена робота може бути корисною як фізично, так і психологічно

За останні три роки число людей, які стали основну частину роботи робити з дому, зросло в рази. І якщо в 2020 це було викликано світовою необхідністю, то сьогодні, коли пандемія відступила, багато компаній спочатку наймають частину штату на віддалену роботу. Розберемося, чим вона може бути корисна для здоров'я, інформує Ukr.Media.

Стає більше вільного часу

У великих містах дорога на роботу може займати до двох годин щодня. При п'ятиденному графіку шлях зажадає 10 годин, а це більше, ніж цілий робочий день. Навіть при частковій зайнятості в офісі ви можете заощадити час і витратити його з користю для себе. Головне — не розтягнути ці години на свої обов'язки, які в офісі ви виконуєте за стандартні 8 годин, інакше ефект втрачається.

Настрій залежить тільки від вас

Якщо по дорозі в офіс в громадському транспорті можуть віддавити ноги, чхати і кашляти, то під час роботи з дому цього всього можна уникнути. Ви самі вирішуєте, як почати ранок: з зарядки або пиття кави під приємну музику, зі складного сніданку на своїй кухні або неспішної прогулянки в кафе на районі. Незалежно від пори року ви можете з ранку за той час, що добиралися б до роботи, влаштувати собі відмінну прогулянку на свіжому повітрі.

Вам доступний денний сон

У багатьох країнах, наприклад, в Японії, працююче населення дозволяє собі денну дрімоту довжиною до пів години для відновлення сил і енергії. Вже доведено, що такий відпочинок дуже добре позначається на здоров'ї, тим більше що ми часто засиджуємося за справами допізна і не завжди висипаємося не те що в будні, але і у вихідні. За годину обіду можна встигнути перекусити і прилягти на улюблений диван.

Ви можете витрачати менше

Заощадити реально відразу на декількох складових. Перш за все, це гроші за проїзд, чи то квиток на автобус, метро або бензин і парковку. Також любителі домашньої кухні вважають за краще готувати обіди самостійно, що також може бути або вигідніше по грошах, або зайвий раз ви можете дозволити собі страву з дорогими інгредієнтами (наприклад, морепродукти), які в ресторані будуть істотно вище за ціною і бідніші за складом. По-третє, ті, хто постійно працює з дому, не потребують такої кількості офісного одягу та взуття, як ті, хто їздить в офіс 5 днів на тиждень. До речі, фахівці рекомендують все ж переодягатися в робочий час в інший одяг навіть тим, хто сидить вдома і не бере участі в дзвінках.

Ви в змозі більше встигати

Кожен з нас мріє про те, щоб в добі було 25 годин (а краще всі 30), щоб встигати робити більше справ. У теорії у тих, хто працює віддалено, більше шансів все робити, тому що у них, як ми вже писали вище, кожен день вивільняється час, який вони б витратили на дорогу в офіс. І тут на перший план виходить особиста самоорганізованість людини. При вибудовуванні чітких часових меж початку і закінчення робочого дня, відповідального підходу до обов'язків і вміння не піддаватися на прокрастинацію дозволяють відчувати цей «зайвий» час. Навіть якщо в день це година, в тиждень виходить 5 годин, за які можна вчити іноземну мову, освоювати нове хобі, читати, гуляти і робити все, що приносить вам задоволення, а значить, сприятливо впливає на настрій.

Відкриває нові горизонти

Мова про подорожі. Так як людина не прив'язана до конкретного місця, вона може їздити в інші міста, зимувати там, де захочеться, і поєднувати роботу зі знайомством з новими місцями. Причому якщо зимівля хороша знаходженням в комфортному для вас регіоні, в літню пору, коли світловий день дуже довгий, ви маєте право вивчати пам'ятки інших міст навіть в будні.

https://ukr.media/business/449604/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад